top of page

Algemene voorwaarden | Sorry, niet zo hip.

Ook De Hippe Trouwambtenaar ontkomt er niet aan; "Algemene voorwaarden". Misschien heel saai om te lezen.. Maar toch, wel belangrijk! Want wat gebeurt er bijvoorbeeld als een bruiloft plotseling niet doorgaat? Moet je de factuur dan wel betalen? Of moet je dan misschien zelfs dubbel betalen? 

Laten we even kijken!

Trouwen

Betalen of vrijblijvend?

Het eerste contact met De Hippe Trouwambtenaar is vrijblijvend. Met het eerste contact wordt bedoeld: Al het contact tot en mét het (fysieke) voorgesprek. Is het voorgesprek helemaal gratis, ook al besluiten we toch niet in zee te gaan met De Hippe Trouwambtenaar? Klopt. Ik maak daar wel de volgende kanttekening: De intentie moet er van beide partijen zijn om met elkaar samen te willen werken. Wat bedoel ik met dat laatste? Stel dat het echtpaar eigenlijk al de keus heeft gemaakt om met een andere trouwambtenaar samen te willen werken.. Dan vind ik het niet zo eerlijk om mij dan "toch nog even te laten komen om zeker te weten dat ze wel de juiste keuze hebben gemaakt". 

Voelt het na het voorgesprek nog steeds goed? Dan moet je lappen! Ha-ha, Ik zal mijzelf nader verklaren. Als we na het voorgesprek besluiten; "leuk, we gaan met elkaar samenwerken", dan volgt er een aanbetalingsfactuur van 20% van de totale factuur (excl. reiskosten). Zodra dit bedrag betaald is staat jouw datum/tijd vast en kan niemand daar meer aankomen. Waarom moet je aanbetalen? Omdat ik vanaf dat moment dus ook andere mensen af zal zeggen omdat ik al geboekt ben door jullie! Daarnaast ga ik aan de slag voor jullie, dus is een aanbetaling van 20% mijns inziens heel schappelijk!

En de overige 80% (+reiskostenvergoeding) dan? Deze moet uiterlijk de dag voor jullie trouwdatum betaald zijn.

Wat nou als de bruiloft plotseling niet door gaat door persoonlijke omstandigheden?

Ja, dat is vervelend voor heel veel mensen. Hoe ga ik hier mee om? Als de bruiloft 1 maand (of langer) voor de bruiloft-datum gecanceld wordt om persoonlijke redenen vanuit het echtpaar dan dient het echtpaar 60% van de totale factuur te voldoen. Als de bruiloft 1 maand (of korter) voor de trouwdatum gecanceld wordt dan dient het echtpaar 80% van de totale factuur te voldoen.

Als jullie de bruiloft niet willen cancellen, maar willen verplaatsen dan breng ik geen extra kosten in rekening, maar dan zoeken we samen naar een gepaste oplossing!

En wat nou als de bruiloft plotseling niet door gaat door overmacht?

Laten we "overmacht" specificeren.. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld: Jullie trouwlocatie is ingestort, de bruid of bruidegom is ernstig ziek, vanuit de regering mogen geen grote evenementen plaatsvinden (denk aan Corona virus), er raast een orkaan door het land, er is oorlog.. In al dit soort gevallen zal de bruiloft dus verplaatst moeten worden. Ik zal hier aan mee werken en geen extra kosten in rekening brengen. Als jullie besluiten om de bruiloft niet te verplaatsen, maar "dan maar helemaal niet door te laten gaan", dan reken ik 50% van de totale factuur. Als het écht niet mogelijk is om de bruiloft te verplaatsen, doordat (in het ergste geval) de bruid of bruidegom overleden is; dan zullen er geen extra kosten in rekening worden gebracht na de aanbetaling.

Betalen of vrijblijvend?

Al het contact met De Hippe Trouwambtenaar is vrijblijvend tot het moment dat het inschrijf formulier is ingediend (niet te verwarren met het "interesse/contact formulier" wat via de website wordt ingediend). Door het invullen van het inschrijf formulier gaat de cursist een betaalverplichting aan. Na het ontvangen van de factuur heeft de cursist 7 dagen de tijd om de factuur te voldoen. Waarom ben je zo streng Juul? Ik ben niet zo streng hoor. De cursus is gewoon erg gewild en er zijn maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar per cursus dag. Zodra jouw inschrijving ontvangen is zal ik dus ook jouw plek reserveren en ook mensen weigeren om zich in te kunnen schrijven (indien de cursus vol geboekt is). Wil je na het inschrijven/ontvangen van de factuur tóch afzien van de cursus om welke reden dan ook; stuur dan even een mail met duidelijke uitleg naar dehippetrouwambtenaar@hotmail.com Ik probeer altijd in alle redelijkheid te handelen.

Ik heb ingeschreven en betaald, maar ik kan door persoonlijke omstandigheden toch niet naar de cursus komen. En nu?

Heel vervelend, maar geen man over boord. We gaan samen op zoek naar een andere cursus dag om alsnog de cursus te kunnen volgen. 

De cursus kan door overmacht niet door gaan op de geplande datum, of de cursist kan door overmacht niet komen. En nu?

Laten we "overmacht" specificeren.. Hiermee bedoel ik bijvoorbeeld: De cursus locatie is ingestort, de trainer (Juul | De Hippe Trouwambtenaar) is ernstig ziek, de cursist is ernstig ziek, vanuit de regering mogen geen kleine bijeenkomsten plaatsvinden (denk aan Corona virus), er raast een orkaan door het land, er is oorlog.. In al dit soort gevallen zal de cursus als geheel dus verplaatst moeten worden. Er wordt in het geval van "overmacht" een nieuwe datum gepland in samenspraak met de (groep) cursist(en). Mochten één of enkelen van de cursisten op de geplande inhaaldatum niet in de gelegenheid zijn om deel te nemen, dan wordt er met die specifieke personen een andere dag gepland. De cursus gaat dus in het geval van overmacht hoe dan ook door, maar op een passend alternatief moment.

Cursus

bottom of page