top of page

The LOVE POTION Game
Dit spel is ontwikkeld door De Hippe Trouwambtenaar en is gemaakt voor stelletjes die geen zin hebben in een saaie avond. Het is overigens met meer dan 2 personen te spelen, maar je speelt het wel in een even-aantal. Dus met 2 stelletjes of 3 stelletjes is ook mogelijk!

Het spel bevat 225 unieke vragen!

Doel van het spel
Het doel van het spel is simpel.. Brouw samen met je partner je eigen “love potion”. Echter is het brouwen van een liefdesdrank geen gemakkelijke klus. Om de juiste ingredienten en hoeveelheden te weten te komen van jullie liefdes elixer dient er een spel gespeeld te worden.. Om de perfecte verhoudingen te krijgen van jullie drank is het van het grootste belang om elkaar door en door te kennen. Is dit wel het geval?

Hoe bereik je dit doel
Je bereikt het doel door vragen over je partner goed te beantwoorden. Bij elk goed antwoord mag je de fles vullen. Echter.. Bij een fout antwoord moeten er ingredienten uit de liefdesdrank verwijdert worden. Dit verwijderen gebeurt “oraal”. Oftewel; door het nemen van een shotje!

Voorbereiding
Ter voorbereiding pak je alle dranken er bij waarvan jij denkt dat jullie “love potion” mogelijk uit zou kunnen bestaan. Dus; trek de koelkast maar leeg! Als de tafel vol staat met verschillende drankjes is het zaak om zowel voor jou als voor je partner een pen en papier te pakken. En nu? In de zak vinden jullie verschillende items; 1 lege fles met maatstrepen, 1 trechter, 2 plastic shotglazen en 75 speelkaarten. Haal alle items uit de zak en leg ze voor jullie op tafel. Leg de 75 speelkaarten op een stapel met de vraag-zijde naar beneden.

De basis van elke liefdesdrank is water. Om deze reden mag de fles gevuld worden tot aan het vijfde maatstreepje. Het spel is te spelen in 3 varianten, te weten;

- de “we kennen elkaar net”-variant.
- de “we denken elkaar inmiddels wel goed te kennen”-variant.
- de “we kennen elkaar door en door”- variant.

Kies welke variant jullie willen spelen. Als jullie bovenstaand allemaal hebben gedaan en er klaar voor zijn dan kunnen we beginnen.


Daar gaan we
De intelligentste speler mag beginnen met het trekken van een vraagkaart. Voor het gemak noemen we deze speler even “Speler A”. Logischerwijs noemen wij de andere speler; Speler B. Speler A leest de vraag hardop voor. Voordat Speler A zijn antwoord hardop zegt krijgt Speler B de gelegenheid om het juiste antwoord op papier te zetten. Zorg er voor dat Speler A niet kan meelezen!

Zodra speler B klaar is met het opschrijven van het antwoord mag Speler A zijn antwoord hardop zeggen. B laat nu het juiste antwoord zien. Komt het overeen met het gegeven antwoord van A? Zo ja, goed gedaan! Als beloning mag A nu een drank uitkiezen die hij/zij zal toevoegen aan de Love Potion. Jullie zijn weer een stap dichter bij jullie ultieme liefdesdrank.

Het is voor Speler B ten strengste verboden om de drank-keuze van A te beïnvloeden, dit zal namelijk tot gevolg hebben dat er een liefdesbrouwsel gemaakt wordt dat zal bestaan uit verkeerde verhoudingen en/of ingredienten. Liefde is gebaseerd op vertrouwen; vertrouw dus ook je partner bij het maken van jullie liefdes-drank. Let op; er mag slechts één maatstreep worden aangevuld.

Maar wat nou als Speler A een fout antwoord heeft gegeven? Oh nee! Speler A zal een shot, ter grootte van een maatstreep, liefdesdrank uit de fles tot zich moeten nemen. Hopelijk helpt dit je het juiste antwoord voor altijd te onthouden! Voor de duidelijkheid: 1 maatstreep komt overeen met 1 shot. Als Speler A geweest is, dan is logischerwijs speler B aan de beurt om een vraagkaart te trekken. De rollen zijn nu omgedraaid.

Wanneer is het spel afgelopen
Het spel kan op verschillende manieren eindigen..
Optie 1: Het lukt jullie om de fles volledig te vullen met jullie zelfgemaakte liefdesdrank.
Optie 2: De fles is leeg en één van de spelers moet, omdat hij/zij een verkeerd antwoord heeft gegeven, een shot nemen. Dit is nu niet meer mogelijk.
Optie 3: De 75 vragen zijn op, maar de fles is nog niet gevuld (en ook nog niet leeg).
Optie 4: Eén van de spelers beantwoord een vraag foutief, maar weigert nog een shot te nemen van jullie liefdesdrank.

Zoals je zult begrijpen heeft jullie liefde overwonnen in het geval van Optie 1. Eindigt het spel op één van de andere manieren, dan is het wijs om elkaar nog even wat beter te leren kennen.

Varianten op het spel
Zijn jullie echt heel goed, dan kun je er voor kiezen om een fout antwoord te bestraffen met 2 shots! Ook zou je het spel met een ander stel kunnen spelen. Het principe blijft dan het zelfde, alleen zijn er meer mensen die invloed hebben op de samenstelling van de liefdesdrank! Ben je je partner helemaal zat? Probeer het spel dan eens met je beste vriend(in) te spelen.

bottom of page