top of page
Zoeken
  • Foto van schrijverJulien Bruins

Sollicitatie trouwambtenaar

Je wilt graag solliciteren als trouwambtenaar maar je weet niet goed waar je moet beginnen? Als je graag als trouwambtenaar wilt werken, dan is het belangrijk om te begrijpen hoe een sollicitatie als trouwambtenaar in zijn werk gaat. Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er drie vormen zijn om het trouwambtenaarschap uit te voeren.

1. Trouwambtenaar in dienst van een gemeente.

Als je als trouwambtenaar in dienst van een gemeente wilt werken, dan is het zaak om op zoek te gaan naar een vacature bij de gemeente waar jij graag voor wilt werken. Om een kans te maken op de baan is het zaak om eerst een cursus te volgen. Na het afronden van de cursus ontvang je een certificaat, waar je mee aan kunt tonen dat je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden voor het voltrekken van huwelijken. Voor een overzicht van beschikbare cursussen kan je terecht op www.dehippetrouwambtenaar.com/trouwambtenaar-worden . Overigens is het ook mogelijk om als trouwambtenaar bij een gemeente te solliciteren op het moment dat ze geen vacature online hebben. Het is gebruikelijk om een open sollicitatie te sturen. Wij raden je aan om in deze sollicitatie aan te geven waarom je binnen het huidige team van trouwambtenaren past en wat jou uniek maakt.


2. Zelfstandig trouwambtenaar worden.

Als zelfstandig trouwambtenaar werk je niet in dienst van één specifieke gemeente, maar voltrek je huwelijken namens meerdere gemeenten. Omdat je niet in vaste dienst wilt van een gemeente is solliciteren ook niet nodig. Je gaat namelijk namens verschillende gemeenten werken. Echter laten gemeenten jou niet zomaar aan het werk. Zij willen zien dat je beschikt over de juiste kennis en vaardigheden voor het voltrekken van huwelijken. Om een gemeente te kunnen overtuigen van jouw bekwaamheid is het zaak om een certificaat van een gedegen cursus op zak te hebben waar je mee aan kunt tonen dat je alleen aan het werk gelaten kan worden. Voor een overzicht van de beschikbare cursussen kan je terecht op www.dehippetrouwambtenaar.com/trouwambtenaar-worden .


3. Beide; het trouwambtenaarschap combineren met het zelfstandig trouwambtenaarschap.

Je kunt er ook voor kiezen om zowel te solliciteren bij een gemeente en tegelijkertijd als zelfstandig trouwambtenaar te werken. Dit komt er op neer dat je voor één specifieke gemeente in vaste dienst werkt en daarnaast huwelijken voltrekt namens verschillende andere gemeenten op zelfstandige basis. Deze combinatie (zowel trouwambtenaar als zelfstandig trouwambtenaar zijn) heeft enorm veel voordelen, maar ook wat noemenswaardige nadelen. Als het je leuk lijkt om van "mensen trouwen" je beroep te maken dan is stap 1 om hier voor opgeleid te worden. Logischerwijs zal je vervolgens moeten solliciteren om in dienst te komen, maar is er voor de huwelijken die je voltrekt als zelfstandige geen sollicitatie-proces nodig. Voor een overzicht van de beschikbare cursussen kan je terecht op


Nu je weet wat de verschillende mogelijkheden zijn weet je dus ook dat het niet in alle gevallen nodig is om te solliciteren als trouwambtenaar. Echter is het volgen van een cursus in wél alle gevallen noodzakelijk om het vak meester te maken.


210 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Kommentare


bottom of page